zondag 31 augustus 2014

Link je creatie 41 / link your stuff 41





Vandaag is de link je creatie wat later dan jullie gewend zijn. Ik had vandaag een dagdienst en daarna ben ik met mijn wortelproject aan de slag gegaan, dus had nog geen tijd gehad om dit bericht te maken.

Wat hebben er een hoop mensen meegedaan afgelopen week! Super leuk weer. ik wordt enorm geinspireerd door alle leuke voorbeelden!!!!

Groetjes Renske




vrijdag 29 augustus 2014

Unicat circelvest; het resultaat





Vanavond hadden we dan eindelijk de tijd om met droog weer foto's te maken van mijn vest. Hij zit super lekker, en wat ben ik er blij mee! Nu alleen nog op zoek naar een mooie speld om hem mee vast te maken aan de voorkant.....
Als mn wortelproject af is, ga ik het patroon helemaal uitwerken.
Hij is gemaakt van 1 bol unicat garen. Dat is een combinatie van katoen met polyester. het zijn 4 draden die langzaam veranderen van kleur. elke keer 1 van de 4 draadjes waardoor het verloop heel mooi subtiel gaat......

Groetjes Renske

donderdag 28 augustus 2014

Update wortelproject.


Vandaag heb ik de 60e basis van een wortel gemaakt. Het grootste deel van dit project is nu af. Ik heb bij 15 wortels al het loof gedaan, dus nog 45 te gaan. Ook heb ik bij 3 wortels al knoopsgaten gemaakt. Op naar de rest :)

Groetjes Renske

dinsdag 26 augustus 2014

Heidi bears, puff the magic Stegosaurus update 3






Omdat ik vandaag overdag alweer lekker aan mn wortelproject gewerkt had, mocht ik van mezelf vanavond weer lekker haken. Ik heb weer 12 figuurtjes af. Het is een heerlijk patroontje, en ik ken hem inmiddels uit mn hoofd. HeerlijK!

Leuk nieuws! Sinds vandaag verkoop ik ook catania katoen via de webshop. klik HIER Binnenkort veel meer leuke artikelen in de shop.

Groetjes Renske

maandag 25 augustus 2014

haaknaaldenhoesje en update wortelslinger van vilt.






Van de week kreeg ik weer een leuke opdracht om te maken, namelijk een hoesje maken voor de set ergonomische haaknaalden die ik in de webwinkel verkoop. De stofjes zijn door de klant zelf uitgekozen en ik ben ermee aan de slag gegaan. het is een vrolijk mapje geworden waar de hele set naalden in kan. Een aantal andere voorbeelden vind je HIER

Verder ben ik weer bezig geweest met mijn wortelproject. Ik heb nu 30 wortels de basis af, met de basis ben ik nu dus op de helft. Op naar de volgende helft!

Deze week verwacht ik ook weer een lading artikelen van de groothandel. Oa Catania katoen ga ik verkopen via de shop. Hou die dus in de gaten!

Groetjes Renske













zondag 24 augustus 2014

Link je creatie 40 / link your stuff 40






Het is alweer lang geleden dat de link je creaties was. In verband met de zomervakantie had ik hem stopgezet. Maar morgen gaan de jongens weer naar school, dus is eht ook tijd de link je creatie weer te starten.
Ik ben erg benieuwd wat jullie na de zomervakantie weer allemaal willen tonen aan ons!

Groetjes Renske


zaterdag 23 augustus 2014

Leuke nieuwe opdracht; wortelslingers maken





Van de week kreeg ik een mail met weer een leuke uitdagende vraag, namelijk of ik 30 meter met slinger wilde maken met wortels van stof/vilt eraan. Na wat onderzoeken en een poos ontwerpen was ik eruit, ik wilde de opdracht graag doen.
In overleg met de opdrachtgever hebben we voor vilt gekozen. Ik heb erg mooi vilt besteld en ben aan de slag gegaan.
De eerste 10 wortels zijn de basis van klaar. Op naar de rest. In totaal worden het 60 wortels met in iedere wortel 4 knoopsgaten en allemaal krijgen ze nog loof. Dus de aankomende dagen ben ik nog lekker zoet :)

Groetjes Renske

donderdag 21 augustus 2014

Unicat regenboog circelvest is af!



Mijn unicat vest is af! Ben er helemaal trots op. van de week hoop ik dat het lekker weer is en we foto's ervan kunnen maken als ik hem aan heb. Nu komt de grote leuke klus, om het patroon uit te gaan werken. Ik vond het een heerlijk project om mee te werken en van de kleuren en het verloop werd ik helemaal vrolijk!

Groetjes Renske

woensdag 20 augustus 2014

2 labeldoekjes



Gisteren ben ik weer achter de naaimachine gekropen. Ik had een opdracht gekregen voor het maken van 2 roze labeldoekjes. Ze waren weer erg leuk om te maken.
De doekjes zijn ook te bestellen in de shop. Www.renskecreatief.nl.
Groetjes renske

maandag 18 augustus 2014

Samen loomen, incl 2 uitleg filmpjes


Niels is helemaal dol op het maken van dingen voor de loom, en hij heeft me helemaal aangestoken. Met dit koude weer zijn we aan de slag gegaan met het maken van kerststerren voor in de kerstsboom. Ik heb er ook een filmpje van gemaakt hoe we dat gedaan hebben: 



Ook met deze armband / kerstkrans zijn we lekker bezig geweest en die leg ik ook uit in een filpje:




Verder maakt Niels de meest leuke dingen. Hier liggen lekkere ijsjes en een vis.

Groetjes Renske



zondag 17 augustus 2014

Unicat / unikate garen is nu te koop in de webshop!



Sinds vandaag is het Unicat garen te koop in mijn webshop. Binnenkort komt ook het eerste patroon van mij uit wat je met dit garen kan maken.

Unicatgaren is gemaakt van 4 draadjes die telkens in samenstelling veranderen. Je komt af en toe een knoopje tegen en zo verandert de kleur langzaam in de bol. Op een bol zit 900 meter, tenzij anders aangegeven, dat is genoeg voor een sjaal, kol of omslagdoek. Het materiaal is 50% katoen en 50 % acryl. Je haakt of breit met naald 3,5 - 4,5, maar groter of kleiner kan ook - afhankelijk van het patroon en hoe je haakt of breid.

Ik heb nu 8 kleuren in de shop. Ieder seizoen veranderen ze de kleuren en de kleuren die ik verkoop zullen daarom ook met de tijd mee veranderen. 
Het garen heeft een levertijd van een maand bij de leverancier. De bollen die nu in de shop staan heb ik op dit moment op voorraad.

Groeten Renske
















dinsdag 12 augustus 2014

Heidi bears, puff the magic Stegosaurus update 2







De eerste 10 figuren zijn nu af. Het is een heerlijk werkje om mee te nemen. Als je de binnenste circel gedaan hebt hoef je bijna niet meer na te denken dus lekker voor onderweg. Op naar de volgende 10 figuren. 

Groeten renske. 

maandag 11 augustus 2014

unicat project update 7



Inmiddels heb ik blauw berijkt. Nog 1 kleur op de bol en dan is hij alweer klaar. Erg leuk om weer een project bijna klaar te hebben en hem te zien groeien onder mijn handen.

Groetjes renske.

zaterdag 9 augustus 2014

unicat project update 6



Mijn unicat project heb ik wrer verder opgepakt. Het is een heerlijk project om lekker buiten aan te haken. De circel groeit lekker en de kleuren gaan hard. 

Groetjes renske. 


vrijdag 8 augustus 2014

Heidi bears, puff the magic Stegosaurus update 1


Nu de knuffel van Niels af is. Was thijs aan de beurt een patroon uit tw kiezen. Hij koos voor de dinosaurus van Heidi Bears. Een super leuk patroon. Maar ook bewerkelijk. Voor het lijf heb ik nu van alle figuurtjes de eerste 2 toeren gehaakt. Dat zijn er 49 in totaal.
Thijs heeft gekozen voor een basis van rood. Denk dat het een erg mooie kleurencombinatie gaat worden.

Groetjes renske

donderdag 7 augustus 2014

lalylala dirkje is AF!


Dirkje van lalylala is af. 
Niels is helemaal blij. 

Het garen wat ik gebruikt heb is:
Catania color 0192 rood voor het lijf
Catania 0201 blauw voor de blauwe accenten 
Catania 0192 creme voor het gezicht en de handen. Rico essential coton lurex 0p1 wit voor de oren de vleugels en de sjaal. 

Het was een duidelijk patroon om te haken en ik heb hem met plezier gemaakt. 

Groetjes renske. 

woensdag 6 augustus 2014

Lalylala 9e update


Alle onderdelen heb ik nu afgehaakt. Gisteren avond ben ik pas naar bed gegaan toen ik het laatste armpje af had. Nu moet ik heb nog verder opvullen en in elkaar zetten. 

Groetjes renske. 

zondag 3 augustus 2014

Lalylala 8e update

De lalylala vorderd lekker. De oortjes en 1 arm zinn nu ook gehaakt. Oo naar de 2e arm. De vleugels en de sjaal en nig in elkaar zetten. Met een paar dagen hoop ik hem helemaal af te hebben en is niels helemaal blij. 

Groetjes renske.