woensdag 31 juli 2013

het zomertruitje update 8

Vandaag heb ik weer lekker het zomertruitje op kunnen pakken. Inmiddels heb ik van 1 pand de 2e kleur al af. het patroon haakt nu zo lekker door, dat het steeds sneller gaat. En bovenaan dit pand moest ik veranderen vans teek, wat ook weer erg leuk is. Nu het achterpand haken, en dan wordt de 3e kleur rondom gehaakt aan 1 stuk, dus voor en achterpand aan elkaar. Ik ben benieuwd hoe dat gaat.... De kleuren heb ik tussentijds gewijzigd. Ik laat de laatste kleur nog even als verassing :) Maar het is niet roze dit keer.

Groetjes Renske





dinsdag 30 juli 2013

het zomertruitje update 7

Gisteren is het me gelukt om het donkere deel af te krijgen van beide panden. Ik kan nu van kleur gaan wisselen.

Groetjes Renske


maandag 29 juli 2013

borduurwerk Fractal update 3

afgelopen dagen heb ik weer lekker verder geborduurd. Ik ben ongeveer 1000 kruisjes verder gekomen. Het klinkt ontzettend veel, maar als je naar het geheel kijkt, is het eigenlijk maar heel weinig. Ik probeer iedere dag 100 kruisjes te doen, en als het lukt nog meer. Het lukt me niet iedere dag, maar gemiddeld wel gelukkig. Ik heb nog niet durven uitrekenen hoelang ik nog bezig ben als ik iedere dag 100 kruisjes doe :) Maar ik geloof voor het hele project 5 jaar, dus eigenlijk mogen het er wel iets meer dan 100 per dag zijn....Ik heb nu wel de onderste hoek bereikt, dus 3 hoeken zijn al af!

Groetjes renske

zo was hij

zo is hij nu



Al het oranje gekleurde heb ik dit keer geborduurd, dus op het patroon lijkt het toch wel redelijk wat.....





zondag 28 juli 2013

het zomertruitje update 6

Omdat de jongens schoolvakantie hebben, en omdat ik ondertussen ook bezig ben met een kraamcadeau dat ik nog niet kan laten zien, duurt het momenteelw at langer voor er weer updates komen van mijn werkjes. Toch heb ik weer eens tukje aan mn zomertruitje kunnen werken gelukkig. Het donkerste paars begint nu aardig op te schieten.

Groetjes Renske

dinsdag 23 juli 2013

borduurwerk Fractal update 2

Afgelopen dagen heb ik stukjes geborduurd. Ik heb in totaal 555 kruisjes gemaakt, dus vond ik het weer tijd worden voor een foto. Als ik de foto bekijk, lijkt eht wel erg weinig.

Ik zal even wat meer vertellen over het borduurwerk.

Het patroon is van Cross stitch collectibles en het is fractal #7.
Het borduurwerk is 500 kruisjes breed en 375 kruisjes hoog. Dat betekend in totaal 187500 kruisjes voor het hele borduurwerk. Dat zijn er dus best veel :) Er zitten 56 kleuren in verwerkt en veel te veel strengen garen :)

Groetjes Renske


zaterdag 20 juli 2013

borduurwerk Fractal update 1

Ooit ben ik begonnen met een borduurwerk, fractal. Het patroon bestaat uit ontzettend veel bladzijdes en is volledig vol geborduurd. Ik kwam het werk gisteren weer tegen en wil hem nu weer gaan oppakken. Lekker afwisselen met het haken. Ik ben benieuwd of het werk ooit af ga krijgen :) Ik ben er denk ik 8 jaar terug mee begonnen, toen zeer actief, en langzaam aan is hij in de kast geraakt. Maar nu ga ik er met frisse moed tegenaan :)

Groetjes Renske




vrijdag 19 juli 2013

het zomertruitje update 5 en de zomertuin

Vandaag ben ik aan de gang gegaan met het begin van de achterkant van mijn zomertruitje. Ik heb nu in totaal 2 bollen donker opgehaakt. En wat haakt dit patroon weer lekker weg!

Naast het handwerken ben ik ook dol op bloemen. Wij hebben een klein perkje in onze tuin, die ik lekker vol heb gezet met bloemen. Alles is zelf  voorgezaait van zaden of bollen. Ik vind de kleuren heerlijk om te zien, net als alle veranderingen. Ieder deel van de dag zie je het tuintje weer veranderen. Er komen nu langzaamaan de latirus bloemen tevoorschijn en beide zonnebloemen staan volop in bloei.... De vijverplanten gaan het nu ook goed doen en dat ruimt weer heerlijk. We hebben er oa vijvermunt staan wat net zo lekker ruimt als gewone munt, en zo staan er meer lekker ruikende vijverkruiden.

Groetjes Renske








donderdag 18 juli 2013

het zomertruitje update 4

Met dit lekkere weer is het heerlijk om te haken en te lezen. Ik wissel het lekker af. al gaat eht wel op een laag pitje. Bij ons was het net 29 graden in de schaduw, dus lekker warm :)
De 1e kleur is nu klaar, op naar de volgende kleur....
Groetjes Renske


woensdag 17 juli 2013

Zomerjurkje is AF!

Vandaag ben ik lekker verder gegaan met mijn zomerjurkje. Ik heb mijn atelier weer naar buiten verhuisd, en terwijl ik toezicht hield op de jongens die lekker in het zwembadje speelde, zal ik heerlijk te naaien.
De hele jurk is gevoerd met onderrok en al en aan de zijkant is een blinderits verwerkt. Nu ik zo bezig ben met het naaien merk ik weer hoe leuk ik het naaien blijf vinden en hoe bijzonder het is dat er van een platte lap stof een mooie creatie ontstaat. Ik ben erg blij met hoe hij zit, hij past overal erg mooi.

Groetjes Renske


zondag 14 juli 2013

Zomerjurkje deel 1

Ik heb al heel lang een mooie stof liggen om een zomerjurkje van te maken. Ook het patroon had ik al uitgezocht, alleen was ik nog niet toe gekomen aan eht maken zelf.
Vanmorgen ben ik het patroon uit gaan radaren. Het was even passen en meten, maar de patroondelen paste uiteindelijk goed op de stof.


Frank was zo lief om mijn machines naar beneden te halen, zodat ik lekker in de tuin kon zitten. Zo kon ik ook de jongens goed in de gaten houden, en als ik ging liggen, hoefde ik ook niet steeds de trap op en neer. Het was heerlijk werken zo in de schaduw.

Het topje was pittig om in elkaar te zetten. Ik had eerst fout gelezen, waardoor het even mis ging, maar gelukkig had k nog genoeg stof, om een paar onderdeeltjes op nieuw te knippen. De binnenkant is helemaal gevoerd met dezelfde stof als de buitenkant, en ook met dezelfde passtukken. Aan de linkerkant gaat nog een rits komen.

dit is een stukje van de 4 passtukjes samen. Een heel gepriegel, maar vind ze zelf wel mooi uitgekomen. 
De stof is bruin met roze en zwart en wit, de kleuren komen niet helemaal goed over op de foto.
Ik hoop van de week nog weer verder te kunnen gaan met deze jurk.

Groetjes renske

zaterdag 13 juli 2013

haakontmoeting en het zomertruitje update 3

Vandaag heb ik een aantal meiden uit provincie gelderland leren kennen die ook allemaal dol zijn op haken. We hadden een erg gezellige en ontspannen middag met veel geklets, gehaak, lekker drinken en eten, en vooral lekker ontspannen en ideeen van elkaar op doen. Ik heb enorm genoten en heb zowaar best een stuk kunnen haken.

zo was mn werk voor ik vertrok:












Op mijn vorige foto zag je nog dat ik het voorpand en achterpand aan elkaar haakte, maar dat heb ik uitgehaald. Ik vond dat toch niet zo mooi worden. Het patroon kwam dan niet goed meer uit. Gelukkig komt hij nu wel weer goed uit.

en zo was hij na een middagje samen zijn:



Ik werd vanmiddag verwend met een hele tas voor leuke goodys, varierend van super mooie gemaakte haakwerkjes, tot knopen, heel veel kaartjes, een eigen vogelkooitje maken enz. Echt super leuk!









Ik werd opgehaald en thuisgebracht door Diana van www.kissingthefrog.nl 

een mooie sleutelhanger kreeg ik van britta van www.brittassieraden.nl

aan mooie boekenlegger kreeg ik van annemarie, van die super leuke haakboekjes! : haakidee.nl

een bloemenhanger kreeg ik van Joke

en een cupkace hanger kreeg ik van Dirky

en een leuk setje met een haart en wat andere leuke dingetjes kreeg ik van jeetje www.jeetjeswinkeltje.nl 

Kortom, een super leuke en geslaagde dag, waarin ik nog lekker verwend ben ook!

Groetjes renske

donderdag 11 juli 2013

het zomertruitje update 2

Gisteren heb ik mijn truitje opgezet nadat de proeflapjes goed gelukt waren.
De eerste 3 toeren zijn nu af en ik ben bezig met troer 4.
Het garen dat ik gebruik is van een trui waar ik ooit mee begonnen was te breien, maar die maar niet af kon komen. het eerste pand was nog neit eens af.

zo was de trui vanmorgen

zo is de trui nu. weer 4 mooie bollen wol.


Groetjes Renske



woensdag 10 juli 2013

Doesburg Binnenstebuiten

Vandaag begon Doesburg binnenstebuiten, 4 dagen lang feest in de binnenstad van doesburg. Vandaag begon het met de braderie (die nog 4 dagen duurt) en gezellige muziek op straat.
Mijn zusje en ik zijn lekker over de braderie wezen wandelen en bij de 2e kraam was het al raak, een serie leuke bolletjes wol gekocht voor maar een paar cent per bol. Toen kwam ik bij het warenhuis moog garen tegen voor een nieuw zomertruitje. Allemaal 1 euro per bol, dus een mooie prijs voor weer een nieuw haakproject. Bij de boekhandel stond de nieuwe sandra haaktrends met een perfect patroon voor mijn nieuwe truitje met mijn nieuwe bollen wol :) Een geslaagde braderie voor ons.

Groetjes Renske




dinsdag 9 juli 2013

proeflapjes voor het zomertruitje

Gisteren ben ik begonnen met een proeflapje te maken voor het zomertruitje. Bij truitjes is het belangrijk dat het een bepaalde maat krijgt, en daarom maak ik altijd een proeflapje om te kijken wat de stekenverhouding moet zijn. Hoe dik is de haaknaald die ik gebruik en geeft die een goede verhouding? In de meeste patronen staat ook hoe de stekenverhouding moet zijn voor een lapje van  10 x 10 cm. Ik ben aan de slag gegaan met de haaknaald die het patroon aangaf, haaknaald 7. Nadat het lapje af was, kwam ik erachter dat dat niet de goede verhouding was. Het lapje werd te klein. Toen heb ik een grotere haaknaald gepakt, maat 8 en heb ik weer een proeflapje gemaakt.


Zoals je ziet op de foto, is er best een groot verschil tussen de twee lapjes. Dat is puur het verschil in de grootte van de haaknaald die ik gebruikt heb. Haaknaald 8 gaf een goede stekenverhouding. Ik kan nu dus mooi aan de slag met mijn truitje. Het patroon zal zeker gaan wennen. het zijn 5 verschillende toeren die zich steeds herhalen, dus dat moet te doen zijn :)

Groetjes Renske

maandag 8 juli 2013

Zigzag project is AF!!!!

Ik ben helemaal trots, want vanmorgen heb ik de laatste draden afgewerkt van mijn zigzag project. En hij is nu helemaal af! Ik ben super blij met het resultaat.

Zoonlief heeft de foto net gemaakt in de tuin.





Bij haakwereld heb ik weer een gastblogbericht geschreven. Wil je die lezen, klik dan HIER
Groetjes Renske

vrijdag 5 juli 2013

zigzag haakproject update 16, nog maar een paar bloemen.....

Nog maar een paar bloemen, een paar (heel veel) draadjes wegwerken en 2 randjes wit haken, en dan is het zigzag project KLAAR! Hij past in ieder geval, en dat is natuurlijk erg belangrijk. Ik ben weer erg trots op het resultaat tot nu toe.

Groetjes Renske


En de winnaar is......

foto 3

Wat was het leuk om een poll te houden voor mijn volgende project!! En wat was het spannend! Maar uiteindelijk heeft dit project gewonnen! Ik hoop dat het lang zomer blijft, zodat ik lekker lang kan genieten van dit truitje. Als ik goed doorhaak, komt mijn andere project dit weekend af, dus misschien komt er snel een foto van het begin van dit truitje..... Inmiddels ben ik met mijn andere project bezig met de laatste rand zigzag. dan nog 8 bloemen en alle draden afhechten...... het schiet dus lekker op.
Het garen heb ik ook uitgekozen. Dat wordt dit garen:

Een deel zit al verwerkt in deze trui, waar ik ruim een jaar geleden mee begonnen ben, en voorlopig nog niet af is. ik heb dus besloten dat garen van de trui te gaan gebruiken voor dit leuke gehaakte truitje...

Groetjes Renske

donderdag 4 juli 2013

zigzag haakproject update 15

Nadat ik gisteren een hele serie haaktijdschriften uitgezocht had en niet kon kiezen wat mijn volgende project gaat worden, ben ik weer hard aan de slag gegaan met mijn huidige project.

Ik heb even zitten rekenen, en kwam erachter dat er best heel veel tijd in 1 haakwerk gaat zitten.

Hier de berekening tot nu toe:
per bloem 11 minuten
per lange zigzag toer 21 minuten
korte zigzag toer 11 minuten

Ik heb nu 11 bloemen af
16 lange zigzag
48 korte zigzag

dat is in totaal: 121 + 336 + 528 minuten = 985 minuten is 16.4 uur
daar komt nog bij: 11 bloemen en 4 lange zigzag en een uur voor al het afwerken is totaal 1230 minuten is 20.5 uur. Das een hele tijd voor 1 trui. Nu kan ik nog even doorgaan met rekenen, maar dat doe ik maar niet :)

De poll voor wat mijn volgende project wordt, loopt nog steeds. klik HIER als je wilt zien hoe de poll loopt en als je mee gaat stemmen. Het is erg spannend momenteel welk project het gaat worden!