maandag 27 augustus 2012

het meeneem project

het meeneem project is lekker aan het vorderen  een groot deel van mn restant draden katoen is inmiddels op.

groetjes renske


zaterdag 25 augustus 2012

mijn tussendoorprojectje: gehaakte muis

Gisteren ben ik begonnen met een tussendoorprojectje. Het is een gehaakte muis geworden. Het patroon vond ik hier.
Een leuk patroon om te maken, en hij gaat lekker vlot.
Mijn jongste zoon Thijs is helemaal blij met de muis.

Zo kwam hij tot stand:



En dit is het eindresultaat:







vrijdag 24 augustus 2012

het meeneemproject

Hij is weer een stukje gegroeid. Weten jullie al wat het gaat worden?
Groetjes renske

donderdag 23 augustus 2012

aanvulling op het maken van de ergonomische haaknaald

Wauw wat kreeg ik een hoop reacties en bezoeken op mijn blog van vanmiddag over het maken van een ergonomische haaknaald. En ook een serie vragen.

Het waren er zoveel, dat ik maar even de antwoorden hier plaats, dan heeft iedereen er wat aan :)

- ik kreeg de vraag of ik de dikte vermeld had, nee, dat ben ik vergeten, maar bij de volgende wil ik idd de dikte erin verwerken. bijvoorbeeld op de achterkant.

- is hij overal even dik, ja, deze wel, maar je kan hem natuurlijk altijd dikker of dunner maken, of op bepaalde plekken iets platter als je dat prettig vind.

- blijft het vanzelf zitten, ja, doordat je hem over het afgeplatte deel verwerkt van de haaknaald, blijft hij daarop steken. de klei wordt keihard, waardoor hij daar niet overheen schuift, maar stel hij laat wel los, kan je het altijd lijmen met secondelijm of 2 componentenlijm.

- werkt hij echt zo lekker, ja, ik kon vanmiddag een hele cirkel van mn sprei haken, en normaal moet ik na 1 kant even wat anders gaan doen. het scheelt mij veel kramp in mn vingers.

- ligt hij lekker in de hand? Ja dat vind ik zelf wel. het voordeel van het zelf maken is, dat je hem zo dik of dun kan maken als je zelf wilt.

Ik hoop dat de vragen zo weer duidelijk zijn, en anders hoor ik het graag! En als jullie zelf een naald maken op deze manier, ben ik benieuwd hoe die eruit ziet, wie weet kan ik er nog ideeën uit halen voor mijn andere naalden :)

Groetjes renske


Zelf een ergonomische haaknaald maken met fimo klei, haaknaald pimpen

Ik merk al een tijd, dat als ik veel achter elkaar haak, ik kramp krijg in mijn vingers. Ik heb 1 iets verdikte haaknaald en daarbij is het minder. Dus ik was een zoektocht begonnen naar een ergonimische haaknaald. De prijzen vielen mij erg tegen, zeker als je een hele set ervan wilt hebben van verschillende diktes. En de diktes die ik gebruik bij het haken, heb ik al in "normale haaknaalden". Maar tijdens mijn zoektocht kwam ik haaknaalden tegen die zelf verdikt / gepimt zijn met fimo klei. Gelukkig had ik nog fimo liggen uit een ver verleden, en ben ik er vanmiddag mee aan de slag gegaan. Ik heb een aluminium haaknaald gebruikt.
Ik ben begonnen met het maken van 3 slangetjes in verschillende kleuren. Die slangetjes heb ik licht door elkaar gemengd, en daarna ben ik alles rond de haaknaald gaan doen, en heb ik een poos gerold over het folie tot alles mooi glad erom heen zat.
 voor het de oven in ging

Toen 30 minuten op 130 graden in de oven, en snel buiten laten afkoelen.
in de oven
Met dit als resultaat, het is 1 haaknaald van verschillende kanten gefotografeerd:





Groetjes Renske

dinsdag 21 augustus 2012

vorderingen van de sprei

De sprei is weer een stukje gegroeit. Dit keer zijn de kleuren uitgekozen door Thijs. Hij is dol op felle kleuren. 

Groeten Renske

maandag 20 augustus 2012

Mijn trui


Met het warme weer heb ik mijn breiproject ook weer opgepakt. Ik kan niet te lang achterelkaar 1 techniek doen, dus wissel ik het haken en het breien lekker af. Ik ben zo blij met mn goede addi breinaalden die ik aangeschaft heb. Ze breien ontzettend fijn.

Groetjes renske


zondag 19 augustus 2012

De sprei


Hij vordert weer lekker. Met dit warme weer is het fijn om te haken terwijl de jongens lief spelen in het zwembadje of in de tuin.

Groetjes renske


zaterdag 18 augustus 2012

Het meeneemhaakproject

Hierbij weer een foto van het meeneemproject. Weten jullie al wat het wordt?

Groetjes renske

vrijdag 17 augustus 2012

Vorderingen van de sprei

Met het warme weer heb ik niet zoveel zin om actief te doen, dus ga ik lekker met mn haakwerk in de tuin bij de jongens zitten. Die vinden dat ook wel erg gezellig. Alleen moet de sprei nu niet te groot worden, want het begint een warm project te worden :)

groetjes renske


donderdag 16 augustus 2012

woensdag 15 augustus 2012

Mijn nieuwe meeneem haak projectje

Dit is mn nieuwe meeneem haak project. Een project dat (nu nog) in mn handtas past, en dus overal mee naar toe gaat. Naar de speeltuin, in de wachtkamer, in de bus enz. enz. Zo groeit het projectje bijna vanzelf. Maar wat gaat het worden? of moet het gaat worden? Tja, het is een eigen probeersel, dus geen idee of het lukt..... zien jullie al wat het wordt?

Groetjes renske



zondag 12 augustus 2012

Mijn dagje op de walk art markt

Gisteren heb ik een dag op de walk art markt gestaan met Vlinder Ontwerp.
Het was een erg leuke en geslaagde dag.

Groeten renske